Vrienden

Zaalverhuur

Paleis De Wolden!

De zeespiegel stijgt. Voor de koninklijke familie reden om een plek voor een nieuw paleis te zoeken. Ze hebben hun oog laten vallen op De Wolden in Drenthe (hoog en droog). Prinses Beatrix wordt als verkenner vooruit gestuurd. Gelukkig krijgt ze hulp van kinderen, maar waar vind je een geschikte plek?

Dit is in het kort de inhoud van het boek Paleis De Wolden. Meer dan 500 kinderen van alle basisscholen in gemeente De Wolden hebben samen aan dit boek gewerkt, onder begeleiding van Kees Opmeer (schrijver) en Marieke Opmeer (kunstdocente). Het is een prachtig boek geworden van bijna 200 pagina’s vol fantasievolle verhalen en kleurrijke illustraties.

De feestelijke presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 19 april in het Wolderhuus,
van 10:30 tot 11.30 uur. Wethouder cultuur Albert Haar zal het eerste exemplaar overhandigen. Aan wie? Dat is nog een verrassing. Alle kinderen krijgen daarna een boek.

Aanleiding voor dit project was het thema van De Wolden als culturele gemeente 2023/2024: ‘de toekomst van het platteland.’ Het is een van de vele projecten die onder de paraplu van streekprogramma Wiede Wold tot stand zijn gekomen. Het boek is mede tot stand gekomen met ondersteuning van culturele organisatie CultuurKlik.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Kees Opmeer via  keesopmeer@hotmail.com of bel met 06 36 33 06 75

Meer nieuws

vriend van het tonckens theater in het wolderhuus

Word ook vriend van het Tonckens theater!

Op zaterdag 29 juni 2024 opent het Wolderhuud officieel haar deuren.

WOLDERHUUS OPENT OFFICIEEL HAAR DEUREN OP ZATERDAG 29 JUNI A.S.

Paleis De Wolden!

Blijf op de hoogte

Weten wat er allemaal gebeurt in en rondom het Wolderhuus? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief en mis niets!