Vrienden

Zaalverhuur

Maak kennis met Luuk

Stiekem wordt hij in de wandelgangen al ‘mr. Wolderhuus’ genoemd; beheerder Luuk de Weerd is voor gebruikers en huurders binnen het Wolderhuus het eerste aanspreekpunt. En hoewel je de 46-jarige enthousiaste Luuk vast al eens hebt gezien of gesproken, stellen we ‘m graag nog even aan je voor.

Luuk startte al als beheerder toen het Wolderhuus nog niet eens geopend was. ‘Op 1 december 2023 kreeg ik de sleutel van de locatie overhandigd van het bestuur van de stichting. Ook voor mij een memorabel moment. Op dat moment startte ik met een nieuwe stap in mijn loopbaan’, vertelt Luuk. Luuk had er al een mooie carrière opzitten in de horeca. Hij werkte als chef-kok en horeca-bedrijfsleider. ‘Prima job, hoor’, lacht Luuk. ‘Maar het werd tijd om mijzelf weer verder uit te dagen. Dus toen de kans zich voordeed om beheerder te worden in het Wolderhuus, wist ik dat ik ‘m moest pakken’.

Veel verschillende mensen
Luuk wordt voornamelijk blij van het contact dat hij met heel veel verschillende mensen heeft. ‘Ouder, jonger, sporters, biljarters en bezoekers van de bieb; het komt allemaal voorbij en dat maakt het geweldig. Ik maak graag een praatje met iedereen en daar waar het kan help ik de mensen graag’. Daarnaast vindt Luuk het fijn dat zijn werk zo divers is. ‘Het ene moment vind je me op de schrobmachine, het andere moment sta ik in de keuken om wat lekkers te maken of klaar ik een technisch klusje. Geen dag is hetzelfde en er gebeurt altijd wel wat’.

Duurzaam
Over het gebouw zelf is Luuk ook enthousiast: ‘Er staat hier toch wel iets heel moois en innovatiefs hoor!’, lacht hij. ‘Een duurzaam pand waarbij heel veel gebruik gemaakt is van gerecyclede bouwmaterialen, volledig gasloos, voorzien van zonnepanelen, er staat een warmtepomp en zelfs de consumptiemuntjes van het theater zijn van hergebruikt plastic. En hoewel over smaak niet valt te twisten, kunnen we toch ook wel stellen dat het gebouw ook gezien mag worden. Mooie vormen, veel glas en hout; ik vind het een plaatje om naar te kijken én in te werken’.

Mooie basis
Voor de toekomst ziet Luuk nog volop mogelijkheden. ‘De mogelijkheden voor bijvoorbeeld zakelijke evenementen, zaalverhuur e.d. gaan zich nog verder ontwikkelen. Ook verwachten we dat er steeds meer mensen hun weg naar ons gaan vinden. Om te sporten, een kaartje te leggen, onze huurders te bezoeken, een theatervoorstelling bij te wonen, een boek te lenen of gewoon gezellig te lunchen, een kop koffie of iets anders te drinken. Natuurlijk gaan we nu eerst even kijken hoe alles samen gaat komen, maar dat gaat vast goed komen met zo’n mooie basis. Over een aantal jaar is het Wolderhuus zonder meer een vanzelfsprekende plek om elkaar te ontmoeten, staan we midden in de gemeenschap en maken de inwoners in en rondom De Wolden volop gebruik van al het moois dat we te bieden hebben. Ik ben er trots op dat ik daar als beheerder een bijdrage aan mag leveren’.

Meer nieuws

vriend van het tonckens theater in het wolderhuus

Word ook vriend van het Tonckens theater!

Op zaterdag 29 juni 2024 opent het Wolderhuud officieel haar deuren.

WOLDERHUUS OPENT OFFICIEEL HAAR DEUREN OP ZATERDAG 29 JUNI A.S.

Paleis De Wolden!

Blijf op de hoogte

Weten wat er allemaal gebeurt in en rondom het Wolderhuus? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief en mis niets!