Vacatures

Zaalverhuur

Hoogste punt HSC Zuidwolde

16 februari 2023

Architect bct schreef het volgende artikel op hun website: op 16 februari 2023 was het zover. Een feestje op de bouw van Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde. Het hoogste punt is een feit en dus werd de vlag gehesen. Sterker nog, het werden er drie!

Samen met wethouders Albert Haar en Egbert van Dijk, het bouwteam, Aannemer Hesco en Niemeijer installatietechniek vierden we dit hoogtepunt. Na afloop genoten we in het ontmoetingscentrum De Boerhoorn van heerlijke stamppot. We kijken terug op een heugelijk moment!

Al eerder publiceerde bct-architecten een artikel op hun website over de bouw van ons Huus:

Gemeente de Wolden wilde op de huidige locatie van een sporthal een multifunctioneel gebouw als onderdak voor onder meer een sporthal, de bibliotheek, een theaterzaal, zorgvoorzieningen, een centrale ontmoetingsruimte met horeca en speciale ruimten voor jeugd. Kortom: een ‘huus’ waar iedereen uit de gemeente zich thuis voelt. Architect Walter Kemperman ontwierp een duurzaam gebouw dat verbondenheid ademt, transparantie uitstraalt en past binnen de omgeving.

Ingepakte sporthal op terrein dat ontmoeting ademt

In het ontwerp is het grote volume van de bestaande sporthal ingepakt met kleinschalige ruimten voor een prettige uitstraling naar de omgeving. De constructie, de vloer en het dak van de sporthal zijn bewaard gebleven en uitgebreid naar de gewenste grootte voor het totale complex. Het resultaat is een bouwmassa die zich qua maat voegt aan de kleinschalige omliggende woningen. Verbinding staat centraal in het transparante gebouw. Bij binnenkomst kan de bezoeker in één oogopslag alle functies waarnemen. Ook het terrein rondom het gebouw ademt beweging en ontmoeting dankzij meanderende paden die bezoekers door een groen landschap naar de ingang leiden.

Een icoon in het landschap

Het Huus voor Sport en Cultuur in Zuidwolde is een icoon geworden in de omgeving. Gezondheid en beweging worden door de parametrische gevel één met de architectuur en het landschap.

bron: www.bctarchitecten.nl

Meer nieuws

Paleis De Wolden!

Nieuw LED scherm in de sporthal

Het Wolderhuus in Schooldomein

Blijf op de hoogte

Weten wat er allemaal gebeurt in en rondom het Wolderhuus? Schrijf je in de voor de nieuwsbrief en mis niets!