Word vrijwilliger

Zaalverhuur

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie Paleis De Wolden

19 april | 10:30 - 11:30

De zeespiegel stijgt. Voor de koninklijke familie reden om een plek voor een nieuw paleis te zoeken. Ze hebben hun oog laten vallen op De Wolden in Drenthe (hoog en droog). Prinses Beatrix wordt als verkenner vooruit gestuurd. Gelukkig krijgt ze hulp van kinderen, maar waar vind je een geschikte plek?

Dit is in het kort de inhoud van het boek Paleis De Wolden. Meer dan 500 kinderen van alle basisscholen in gemeente De Wolden hebben samen aan dit boek gewerkt, onder begeleiding van Kees Opmeer (schrijver) en Marieke Opmeer (kunstdocente). Het is een prachtig boek geworden van bijna 200 pagina’s vol fantasievolle verhalen en kleurrijke illustraties.

De feestelijke presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 19 april in het Wolderhuus,
van 10:30 tot 11.30 uur. Wethouder cultuur Albert Haar zal het eerste exemplaar overhandigen. Aan wie? Dat is nog een verrassing. Alle kinderen krijgen daarna een boek.

Aanleiding voor dit project was het thema van De Wolden als culturele gemeente 2023/2024: ‘de toekomst van het platteland.’ Het is een van de vele projecten die onder de paraplu van streekprogramma Wiede Wold tot stand zijn gekomen. Het boek is mede tot stand gekomen met ondersteuning van culturele organisatie CultuurKlik.

Heb je vragen? Neem dan contact op met Kees Opmeer via  keesopmeer@hotmail.com of bel met 06 36 33 06 75

De toegang is gratis!

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Het Wolderhuus
Zuider Esweg 1A
Zuidwolde, Drenthe 7921JC Nederland
+ Google Maps